Skip to main content

Film és/vagy könyv - A kór trilógia - Guillermo del Toro & Chuck Hogan

Film és/vagy könyv



Júniusban indult az FX kábelcsatornán Guillermo del Toro és Chuck Hogan
A kór című trilógia alapján a The Strain tv sorozat. A szerzőpáros írta a sorozat pilot-ját.




Mindig köztünk éltek.
A vámpírok.
Csöndben lapultak a sötétben.
Várakoztak.
Most eljött az ő idejük.
Egy hét, és Manhattannek vége.
Egy hónap, és az egész országnak.
Két hónap – és az egész világnak.



Cím: A kór - The Strain 
Kiadó: Könyvmolyképző
Év: 2010
Eredeti megjelenés éve: 2009
Oldal: 592
Fordította: Aratóné Katona Ildikó
Formátum: papír kötés
Sorozat: The Strain Trilogy 1.
Goodreads értékelés: 3.74
Műfaj/téma: horror, thriller, paranormális, vámpírok




Egy Boeing 777-es száll le a JFK repülőtéren, de hirtelen lefékez az aszfaltcsík kellős közepén. A sötétítők lehúzva. Az áram elment. A kommunikációs összeköttetés megszakadt. A földi személyzet tanácstalan, ám ekkor segélykérő üzenet érkezik. Dr. Eph Goodweather, a Kanári projekt névre keresztelt, biológiai fenyegetéseket vizsgáló gyorsreagálású csoport vezetője fogadja a hívást, és azonnal a géphez siet. Amikor körülnéz a fedélzeten, megfagy benne a vér.
Spanyol Harlem egyik zálogházában az egykori egyetemi tanár és holokauszt-túlélő, Abraham Setrakian érzi, hogy történt valami. És tudja, hogy elérkezett az idő, hogy háború készülődik.
Amikor a vámpírvírus, amely már New Yorkot is megfertőzte, elharapózik az utcákon.





Vigyázat cselekményleírást tartalmaz, ha nézed a sorozatot és nem szereted a spiolert, akkor
 NE OLVASS TOVÁBB! 

Cím: A bukás - The Fall 
Kiadó: Könyvmolyképző
Év: 2011
Eredeti megjelenés éve: 2010
Oldal: 426
Fordította: Molnár Edit
Formátum: papír kötés
Sorozat: The Strain Trilogy 2.
Goodreads értékelés: 3.78
Műfaj/téma: horror, thriller, paranormális, vámpírok, posztapokaliptikus




Múlt héten még csak Manhattant szállták meg. Ezen a héten az egész világot elpusztítják. A kór című regényben elszabadult vámpírvírus már egész New Yorkot megfertőzte. Egyre csak terjed, és hamarosan az egész világon elharapózik. A káosz közepette Eph Goodweather a Járványügyi és Megelőzési Hivatal gyorsreagálású csoportjának vezetője és emberei mindent megtesznek, hogy megfékezzék a vérszomjas szörnyeket. De lehet, hogy már késő. A Mester rettenetes terve nyomán hatalmi harc tör ki az Óvilág és az Újvilág vámpírjai között. A konfliktus középpontjában egy könyv, egy ősi szöveg áll, amely a vámpírok teljes történetét és legsötétebb titkait tartalmazza. Az, aki megtalálja ezt a könyvet, komoly befolyással lehet a háború kimenetelére és az emberiség sorsára. Ám ebben a csatában a tehetetlen és kiszolgáltatott emberek az egyszerű áldozat szerepébe kényszerülnek. Bár Eph mindenkinél jobban ismeri a vámpírvírust, még ő sem tudja megvédeni a szeretteit. Volt felesége, Kelly vérszomjas fenevaddá változott, és most az egész várost tűvé teszi, hogy visszaszerezze Drága Egyetlenét: Zacket, Eph kamaszkorú fiát. Eph és szedett-vedett gengszterekkel kiegészült csapata, a zseniális egyetemi tanár és holokauszt-túlélő, Abraham Setrakian, illetve Vaszilij Fet rágcsálóirtó vezetésével, olyan fenyegetéssel néz szembe, amelynek kimenetele borzalmasabb lehet, mint azt bárki képzelné – a végső megsemmisülés.


Cím: Az örök sötétség  - The Night Eternal
Kiadó: Könyvmolyképző
Év: 2012
Eredeti megjelenés éve: 2011
Oldal: -
Fordította: Molnár Edit
Formátum: papír kötés
Sorozat: The Strain Trilogy 3.
Goodreads értékelés: 3.64
Műfaj/téma: horror, thriller, paranormális, vámpírok, posztapokaliptikus





Két éve már, hogy (A kórban) elszabadult a vámpírvírus, és most az egész világ a megsemmisülés szélén áll. Nukleáris tél uralkodik a tájon, a nap csak két órára tud áttörni a szennyezett atmoszférán – tökéletes környezetet teremtve ezzel a vámpírok szaporodásához.
Tömegesen irtják az embereket, a legjobbakat és a legtehetségesebbeket, a gazdagokat és a befolyásosokat sem kímélve, és az egészet a Mester irányítja – egy ősvámpír, aki páratlan erővel bír, és aki engedelmességük alapján választja ki a túlélőket. Az életben maradottakat leigázzák, táborokba deportálják, és a helyzetük alapján két csoportra osztják: az egyikbe kerülnek azok, akik szaporodóképesek, a másikba azok, akik a vérükkel látják el a Mester hatalmas seregét.
Az emberiség jövője egy szedett-vedett szabadságharcos-csapat kezébe kerül, amelynek tagjai: Dr. Eph Goodweather, a Járványügyi és -megelőzési Hivatal gyorsreagálású csoportjának egykori vezetője; Dr. Nora Martinez, orvos, aki tehetségesen küzd az élőhalottak ellen; Vaszilij Fet, a sokoldalú orosz rágcsálóirtó; és Mr. Quinlan, a Mester balkézről született ivadéka, akit csak a bosszúvágy fűt. Az ő feladatuk megmenteni Eph fiát, Zacket, és felülkerekedni az új, pusztító világrenden. Ám a jó és a rossz fogalma képlékennyé vált, és a Mester ügyesen használja ki az emberek gyengeségeit.
Most, ezen a kritikus órán, az is bebizonyosodik, hogy áruló férkőzött be a csapatba… És csak egyvalaki tudja, hogyan lehet elpusztítani a Mestert, de vajon rá lehet-e bízni a világ sorsát? És vajon ki hozza meg a végső áldozatot – hogy a többiek megmeneküljenek?




Szerző Guillermo del Toro

Szerző  Chuck Hogan

 
Sorozat




https://www.goodreads.com/series/46579-the-strain-trilogy

Comments

Popular posts from this blog

Lauren Blakely : Kőkemény - Big Rock

Várható megjelenés:  2016. november 25. Fülszöveg Nem elég csak a jó szél, hölgyeim. Az árbóc mérete is számít. Én pedig mindent beleadok. Nekem tényleg megvan MINDEN szükséges felszerelésem : jó külső , agy, komoly vagyon és egy jó nagy f@sz. Alighanem seggfejnek gondolnak. Annak tűnök, nem igaz? Rohadt szexi vagyok, eszement gazdag, pokolian okos, és akkorával vagyok megáldva, mint egy ló. De tudják mit? Még nem hallották a történetemet. Talán playboy vagyok, a New York-i pletykalapok annak neveznek. Csakhogy olyan playboy, aki valójában remek fickó. Ezért lettem különleges. Az egyetlen gond, hogy apám miatt vissza kell vennem egy kicsit. Konzervatív befektetők akarják megvenni a zászlóshajóját - a Fifth Avenue-n lévő ékszerboltot -, ezért nem csupán kordában kell tartanom a kígyót, hanem elkötelezettnek kell látszanom. Rendben. Ennyit megtehetek apáért. Elvégre neki köszönhetem a családi ékszereket. Szóval megkérem a legjobb barátomat és üzlettársamat, hogy a követk

In the Spotlight : The Torn Duet by Mia Kayla

A Fabulous Love Triangle Story! Torn Between Two  (Torn Duet #1) by Mia Kayla Cover Design:  Perfect Pear Creative Covers Release Date: January 23, 2017 A tangled web of lust, love and lies. I believe in fairy tales — the kind where a knight in shining armor sweeps me off my feet. Coming from a broken home, fairy tales housed the hope I clung to. Never in my life did I imagine two knights coming into my life— two knights that wore very different armor. A rockstar versus a lawyer. Fast and furious versus deliberate and calculated. Intense and passionate versus strong and devoted. Chaos versus stability. I fell in love with one in the craziness of a concert.  I fell in love with the other in the silence of his compassion. And now I am Torn Between Two. Torn Between Two by Mia Kayla  from  Bibliophile Productions  on  Vimeo . Choosong Forever   (Torn Duet #2) by Mia Kayla Cover Design:  Perfect Pear Creative Covers Release Date: February 13, 2017

Cover Reveal - Borító leleplezés : Scandalous (Sinners of Saint #3) by L.J. Shen

Publishing Date: September 29th, 2017 Genre: Contemporary Romance (Sinners of Saint #3)  BLURB They call him The Mute for a reason. Hard, cold and calculated, he rarely speaks. When he does, it’s with disdain. When he does, his words aren’t meant for me. When he does, my stomach flips and my world tilts on its axis. He is thirty-three. I am eighteen. He’s a single dad and my father’s business partner. I’m just a kid to him and his enemy’s daughter. He’s emotionally unavailable. And I am…feeling. Feeling things I shouldn’t feel for him. Trent Rexroth is going to break my heart. The writing isn’t just on the wall, it’s inked on my soul. And yet, I can’t stay away. A scandal is the last thing my family needs. But a scandal is what we’re going to give them. And oh, what a beautiful chaos it will be. Cover Designer: Letitia Hasser at RBA Designs Sign up for the LIVE Amazon alert ➜  http://eepurl.com/b8pSuP Join the release party ➜  http://bit.ly/2vAzjWr In T